Άρθρα & Νέα
Home . Blog
Χοιρινό με μέλι, κρασί, κυδώνια, μήλα και κάστανα
Το Χοιρινό με μέλι μαρινάρεται πρώτα σε μέλι και κρασί και στη συνέχεια σιγομαγειρεύεται μαζί με κάστανα, κυδώνια και μήλα. Το αποτέλεσμα; Θεσπέσιο!
Γιατί κρυσταλλώνει το μέλι; Τι να κάνω;
Το μέλι ουσιαστικά είναι ένα υπερκορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Δεδομένου ότι είναι υπερκορεσμένο, το κρυστάλλωμα προκύπτει ως μια φυσική χημική διαδικασία, που οφείλεται στα σάκχαρα που υπάρχουν στο διάλυμα. Το μέλι θα κρυσταλλώσει ακόμη και όταν είναι στη κηρύθρα.
Πώς οι μέλισσες φτιάχνουν μέλι
Η μέλισσα η μελιτοφόρος- αυτό το εξαιρετικά πολύτιμο για τη φύση και τον ά ...
Μύθος ή αλήθεια;
Μύθος ή αλήθεια; Είστε περίεργοι να μάθετε τι ισχύει για το μέλι; Είμαστε εδώ για να αποκαλύψουμε 12 αλήθειες και μύθους για το μέλι.
Τί είναι άθερμο μέλι;
Άθερμο μέλι θεωρείται το ακατέργαστο μέλι που εξάγεται απ’ την κηρήθρα. Δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία ή νοθεία. Είναι το μέλι όπως ακριβώς το παράγουν οι μέλισσες