Κρέπες με ταχίνι μέλι σοκολάτα και μπισκότα

Κρέπες με ταχίνι μέλι σοκολάτα και μπισκότα

Υλικά

Για τις κρέπες:

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.γ. ζάχαρη 
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • 3 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά (2%)
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο + επιπλέον, για το τηγάνι

Για τη γέμιση:

  • 12 κ.γ. ταχίνι
  • 12 κ.γ. μέλι
  • 12 κ.γ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
  • 12 κ.γ. μπισκότα πτι μπερ, τριμμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη, για τη γαρνιτούρα
  • μερικές φράουλες, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τα αβγά, τη 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το βουτυρώνουμε ελαφρά.
  5. Αδειάζουμε 1/3 φλ. από το μείγμα στο τηγάνι και το ανακινούμε με γρήγορες κινήσεις, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού.
  6. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για 1-2 λεπτά, μέχρι οι άκρες να φανούν έτοιμες και η μέση να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την παρασκευή των υπόλοιπων κρεπών. Το μείγμα θα φτάσει για 12 κρέπες.
  9. Παίρνουμε μια-μια τις κρέπες, απλώνουμε 1 κ.γ. ταχίνι, 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. σοκολάτα τριμμένη, 1 κ.γ. μπισκότο τριμμένο στο κέντρο κάθε κρέπας,  και διπλώνουμε την κρέπα.
  10. Διπλώνουμε την κρέπα σε ρολό, περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα, γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε.

Απολαύστε αυτές τις υπέροχες γευστικές Κρέπες αλλά πάντα να προσέχετε να χρησιμοποιείτε αγνά υλικά όπως το αγνό μέλι Παπαδοπούλου.

κρυσταλλώνει το μέλι

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.