Μέλι στο πρόσωπο και στο δέρμα

Μέλι στο πρόσωπο και στο δέρμα

Το μέλι γενικά

Το μέλι είναι η γλυκιά, κολλώδης ουσία που παράγει και αποθηκεύει μία μέλισσα στη φωλιά της. Αυτό το υπέροχο φυσικό προϊόν ως γνωστό είναι πολύ θρεπτικό σαν τροφή. Πολλοί δεν γνωρίζουν όμως ότι αποκομίζουν πολλά οφέλη και με άλλες εφαρμογές όπως για παράδειγμα όταν εφαρμόζεται το μέλι στο πρόσωπο και στο δέρμα.

Στη φυσική του μορφή, το μέλι παράγεται από τη δραστηριότητα των ενζύμων, τα φυτικά συστατικά και τα ζωντανά βακτήρια που ενώνονται. Έτσι δημιουργείται ένα ισχυρό φυσικό προϊόν με εκατοντάδες πρακτικές και ευεργετικές χρήσεις.

Η εκπληκτική αυτή διαδικασία μέσω της οποίας παράγεται το μέλι, το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για καλλυντικές χρήσεις, όπως περιορισμό της ακμής, επούλωση ουλών και στιγμάτων του δέρματος.

Το ακατέργαστο, μη παστεριωμένο μέλι προσφέρει τα μέγιστα οφέλη για τοπική εφαρμογή στο δέρμα. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τα οφέλη που προκύπτουν όταν εφαρμόζετε το μέλι στο πρόσωπο και στο δέρμα.

Οφέλη από το Μέλι στο πρόσωπο και στο δέρμα

Το αγνό μέλι είναι γεμάτο με συστατικά ευεργετικά για το δέρμα σας, ειδικά εάν έχετε ακμή ή αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ή ψωρίαση. Ακόμη και η υπερανάπτυξη της Candida μπορεί να ελεγχθεί εφαρμόζοντας μέλι στο δέρμα σας.

Μέλι στο πρόσωπο και στο δέρμα

Το ακατέργαστο μέλι βοηθά στην εξισορρόπηση των βακτηρίων στο δέρμα σας. Αυτό το γεγονός το καθιστά ένα εξαιρετικό προϊόν για χρήση στην ακμή. Το μέλι έχει μελετηθεί ως προϊόν κατά της ακμής. Μάλιστα έχει αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικό από άλλα δημοφιλή ακόμη και φαρμακευτικά προϊόντα.

Το μέλι επιταχύνει τις διαδικασίες επούλωσης των κυττάρων του δέρματος. Εάν έχετε κηλίδες ή έκζεμα, το μέλι που δεν έχει παστεριωθεί μπορεί να επιταχύνει την επούλωση και να μειώσει τη φλεγμονή. Το μέλι είναι τόσο αποτελεσματικό στη γρήγορη επούλωση των πληγών που χρησιμοποιείται πλέον από γιατρούς σε κλινικές συνθήκες.

Το ακατέργαστο μέλι είναι επίσης μία εξαιρετική μέθοδος απολέπισής. Όταν το εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας μειώνει την ξηρότητα και την θαμπάδα του δέρματος ενώ παράλληλα βοηθάει και επιταχύνει την αναγέννηση νέων κυττάρων του δέρματος.

Εφαρμογή μελιού στο πρόσωπο

Η εφαρμογή του μελιού στο πρόσωπό σας είναι αρκετά απλή, αν και υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε.

Μέλι ενάντια στην ακμή, ψωρίαση και έκζεμα

Το μέλι για χρόνιες δερματικές παθήσεις μπορεί να εφαρμοστεί σαν αλοιφή, σαν κρέμα ή μάσκα προσώπου που απλά την αφήνετε να δράσει για αρκετά λεπτά.

Το πιο σημαντικό για τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων είναι η χρήση μη παστεριωμένου μελιού.

Είναι ζωτικής σημασίας το μέλι που χρησιμοποιείτε να περιέχει τα υγιή βακτήρια του έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικό. Αυτό θα ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής της ερυθρότητας και στην θεραπεία των κηλίδων.

Ένας ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μέλι για το πρόσωπό σας είναι να το αναμίξετε με άλλα συστατικά για να δημιουργήσετε μια καταπραϋντική θεραπεία μάσκας προσώπου. Πριν το κάνετε αυτό, φροντίστε να γνωρίζετε αν έχετε κάποια αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε ώστε να μην έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Εάν έχετε αλλεργία στη γύρη, το σέλινο ή άλλα προϊόντα που σχετίζονται με τη μέλισσα, αποφύγετε τη χρήση μελιού στο δέρμα σας.

Το μείγμα ακατέργαστου μελιού και κανέλας είναι ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός και αντιμικροβιακός συνδυασμός.

Ανακατέψτε τρία μέρη μέλι και ένα μέρος φρεσκοτριμμένη ή έτοιμη τριμμένη κανέλα και ζεστάνετε το μείγμα ελαφρά χρησιμοποιώντας το φούρνο μικροκυμάτων. Απλώστε στο δέρμα σας και αφήστε το μείγμα για 8 έως 10 λεπτά. Ξεπλύνετε εντελώς χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και αφήστε να στεγνώσει το δέρμα. Μην το χρησιμοποιείτε εάν έχετε ενέργεια στην κανέλα.

Μέλι για την απολέπιση και τη λάμψη του δέρματος

Επειδή το μέλι έχει απολεπιστικές ιδιότητες, η χρήση του στο πρόσωπό σας μπορεί να εξαλείψει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό. Έτσι σταδιακά το δέρμα μας γίνεται φωτεινότερο.

Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας με σαπούνι και νερό, απλώστε το ομό μη παστεριωμένο μέλι, σε όλο το πρόσωπο. Εάν θέλετε, αραιώστε το μέλι με καθαρό νερό για να το κάνετε λιγότερο κολλώδες και πιο εύκολο στην αφαίρεση μετά. Αφήστε το μέλι στο δέρμα σας για αρκετά λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Επουλώνει την επιδερμίδα, απαλύνει σημάδια και ουλές και θεραπεύει εγκαύματα

Το μέλι βοηθά τη διαδικασία επούλωσης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των ουλών της ακμής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως επί τόπου θεραπεία σε ουλές, εφαρμόζοντάς το κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα ως πάστα στο σημείο των ουλών σας.

Μπορεί επίσης να δείτε αποτελέσματα εάν χρησιμοποιείτε μάσκες προσώπου μελιού ως μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας, όπως περιγράφεται παραπάνω. 

Λάβετε υπόψη ότι οι έρευνες για τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού εξακολουθούν να εξελίσσονται. Εάν αντιμετωπίζετε κάποια πληγή η οποία έχει προκληθεί από έγκαυμα ή από βαθύ κόψιμο καλό θα ήταν να ρωτήσετε έναν δερματολόγο πριν ξεκινήσετε μία καθημερινή ρουτίνα εφαρμογής μελιού στο σημείο.

Παρενέργειες

Το μέλι είναι απίθανο να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στους περισσότερους ανθρώπους. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες με μεγάλη προσοχή εάν έχετε αλλεργία σε:

  • γύρη
  • σέλινο
  • δηλητήριο μέλισσας

Πάντα να δοκιμάζετε νέα προϊόντα σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σας που είναι ελάχιστα ορατή για να διαπιστώσετε πρώτα εάν είστε αλλεργικοί.

Φροντίστε να αφαιρέσετε οποιοδήποτε μέλι από το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Αν το μέλι αφεθεί στο πρόσωπο θα μπορούσα να προσκολληθούν σκόνη και άλλοι μικροοργανισμοί οι οποίοι θα μπορούσαν να επιδεινώσουν αντί να καταπραΰνουν.

Επίλογος

Όταν εφαρμόζουμε απευθείας το μέλι στο πρόσωπο και στο δέρμα το μετατρέπουμε σε ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία για την ακμή, τις ουλές και το θαμπό ή ξηρό δέρμα.

Το ακατέργαστο αγνό μέλι ίσως είναι λίγο πιο ακριβό από άλλα είδη μελιού του supermarket, αλλά είναι σχετικά φθηνό σε σύγκριση με καλλυντικά δέρματος ή προσώπου.

Οι ερευνητές εργάζονται για να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πώς το μέλι μπορεί να βοηθήσει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο φωτεινό και πιο καθαρό. Εφόσον δεν έχετε κάποια αλλεργία λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσετε.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.