μέλι και αδυνάτισμα

Μέλι και αδυνάτισμα

Το μέλι έχει κατηγορηθεί ότι παχαίνει. Μια κουταλιά της σούπας μέλι προσδίδει 60 περίπου θερμίδες, δηλαδή έχει αντίστοιχη θερμιδική αξία με ένα φρούτο.

Επιπλέον, έχει μηδενικό ποσοστό λίπους. Αντίθετα, περιέχει 15 γραμμάρια υδατανθράκων, η πρόσληψη των οποίων είναι απαραίτητη καθημερινά και θα πρέπει να καλύπτουν το 50% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Επιπρόσθετα, το μέλι αποτελεί τροφή πλούσια σε απλά σάκχαρα (γλυκόζη), που είναι το βασικό καύσιμο του εγκεφάλου. Η κατανάλωσή του στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά μας οπλίζει με τις ευεργετικές του ιδιότητες.

– Υγιεινή διαχείριση βάρους: Έρευνες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μελιού με απώλεια βάρους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην αποτροπή πρόσληψης επιπλέον κιλών και επίσης να μειώσει τη γλυκόζη του αίματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι σε σύγκριση με τη ζάχαρη, το μέλι μπορεί να μειώσει τα τριγλυκερίδια του ορού. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το ωμό μέλι μπορεί να ενεργοποιήσει ορμόνες που καταστέλλουν την όρεξη. Στην μελέτη, οι ορμόνες της όρεξης και οι γλυκαιμικές αποκρίσεις μετρήθηκαν σε 14 υγιείς μη παχύσαρκες γυναίκες αφού κατανάλωναν πρωινό που περιείχε μέλι ή ζάχαρη. Συνολικά, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση μελιού προσφέρει πιθανά προστατευτικά αποτελέσματα στην παχυσαρκία.

Ετικέτες: Καμία

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.