μέλι από πεύκο

Μέλι από Πεύκο

Όλοι γνωρίζουν τα πεύκα και όλοι τα λατρεύουν, ειδικά το χειμώνα αλλά πόσοι γνωρίζουμε το μέλι από πεύκο; Τα οφέλη για την υγεία του μελιού από πεύκο σχετίζονται ειδικά με το αναπνευστικό μας σύστημα! Αυτό το μέλι είναι αποχρεμπτικό και διευκολύνει την αναπνοή. Είναι το καλύτερο μέλι για τις ασθένειες των πνευμόνων, το χρόνιο βήχα, το άσθμα και τη βρογχίτιδα. Και τα οφέλη του είναι ακόμη περισσότερα.

Οφέλη για την υγεία του μελιού από πεύκο

Το μέλι πεύκου έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι αντιοξειδωτικό, ανοσοδιεγερτικό, καθαριστικό, βοηθά στη θεραπεία ορισμένων βακτηριακών, δερματολογικών, εκφυλιστικών, φλεγμονωδών και αυτοάνοσων ασθενειών. Όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά, είναι ευεργετικό για πληγές και αντι-ρευματικές ασθένειες. Χρησιμοποιείται επίσης κατά της φλεγμονής των ωοθηκών.

Το μέλι από πεύκο είναι χρήσιμο σε αναπνευστικές καταστάσεις

Χρησιμοποιείται ως αποχρεμπτικό και ανακουφιστικό για τις πνευμονικές παθήσεις και τον χρόνιο βήχα. Είναι καλό για το άσθμα και τη βρογχίτιδα. Εάν καταναλώνεται με την κηρήθρα, θα έχει βρογχοδιασταλτικά αποτελέσματα.

Το μέλι από πεύκο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Μέλι από Πεύκο Παπαδοπούλου

Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σε σύγκριση με τα πιο κοινά μέλια από άνθη. Έτσι θα βοηθήσει σε κάθε κατάσταση που καθορίζεται από την οξείδωση.

Βοηθά σε δερματολογικές παθήσεις

Αν έχετε πρόβλημα με την ακμή, φάτε 6 κουταλάκια του γλυκού μέλι πεύκου. Αυτός ο τύπος μελιού θα θεραπεύσει την ακμή σας που προκαλείται από ανισορροπία ορμονών, δυσκοιλιότητα ή βαριές συσσωρεύσεις τοξινών στο σώμα.

Για ανοιχτούς πόρους του δέρματος, πρέπει να εφαρμόσουμε ένα μείγμα από 6 κουταλιές της σούπας μέλι και 4 κουταλιές της σούπας από αφέψημα φλοιού ιτιάς (βράστε 20 γραμμάρια φλοιού ιτιάς σε 100 ml νερού για 10 λεπτά). Το μείγμα αφήνεται στην επιδερμίδα μας για μισή ώρα έως μία ώρα, στη συνέχεια αφαιρείται με λίγο ανθρακούχο νερό. Επαναλάβετε τη θεραπεία για 7 συνεχόμενες ημέρες και θα δείτε τα αποτελέσματα αμέσως.

Για ηλικιωμένο δέρμα εφαρμόστε μια μάσκα αγνού μελιού για μισή ώρα έως μία ώρα. Καθαρίστε το με γάλα και μετά απλώστε μία από τις συνηθισμένες κρέμες σας. Η θεραπεία πρέπει να γίνεται κάθε βράδυ για 30 ημέρες.

Για κυτταρίτιδα, κάντε ένα μασάζ με μέλι πεύκου αναμεμειγμένο με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ή / και πορτοκαλιού. Το μείγμα πρέπει να απλώνεται στην πληγείσα περιοχή και να τρίβεται εύκολα. Για 10 λεπτά τα χέρια πρέπει να τοποθετηθούν στο δέρμα και μετά να τραβήξουν προς τα πάνω. Το δέρμα θα καθαριστεί με ζεστό νερό.

Πού μπορείτε να βρείτε Μέλι Πεύκου;

Μεταφέρουμε τα μελίσσια μας κάθε Αύγουστο στη Βόρεια Εύβοια με τα πανέμορφα πευκοδάση. Φροντίζουμε να έρχεται στο τραπέζι σας καθαρό και ανεπεξέργαστο μέλι πεύκου ιδανικό για εσάς και τα παιδιά σας!

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.