κρυολόγημα και μέλι

Κρυολόγημα ή Γρίπη

Το μείγμα από μέλι και κανέλα για το κρυολόγημα ή γρίπη έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές γενιές και συχνά αποκαλείται μια θεραπεία για το κρυολόγημα. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει κατά τουλάχιστον 2 ημέρες τη διάρκεια ενός κρυολογήματος και μειώνει επίσης και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Το μέλι έχει αντιβακτηριακές, αντιιικές, και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση εξωτερικών και εσωτερικών μολύνσεων. Η κανέλα είναι επίσης ευεργετική καθώς περιέχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το μέλι και η κανέλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο για τη μείωση όχι μόνο της σοβαρότητας του κρυολογήματος σας, αλλά και την πρόληψη μελλοντικών κρυολογημάτων ή άλλων ιώσεων. Μαζί αυτά τα δύο συστατικά κάνουν ένα εξαιρετικό συνδυασμό για την ανάρρωση.

Μείγμα από μέλι και κανέλα για το κρυολόγημα

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστο μέλι Παπαδοπούλου

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Οδηγίες:

Αναμίξετε το μέλι και την κανέλα.
Πάρτε το 2 φορές την ημέρα, για 3 ημέρες όσο αισθάνεστε ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη να σας περιτριγυρίζει.
Εάν δεν θέλετε να πάρετε το μείγμα ευθεία, μπορείτε ακόμα να πάρετε τα οφέλη από την προσθήκη των συστατικών σε ένα φλιτζάνι τσάι.

Τσάι με μέλι και κανέλα

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστο μέλι Παπαδοπούλου
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 φρεσκοστυμμένο λεμόνι
1 φλιτζάνι νερό

Οδηγίες:

Ζεστάνετε το νερό και ρίξτε το σε ένα ποτήρι. Προσθέστε μέλι, κανέλα και λεμόνι, και ανακατέψτε. Πιείτε το τσάι 2 φορές την ημέρα, για 3 ημέρες.
Δοκιμάστε να φτιάξετε το μείγμα από μέλι και κανέλα χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας μέλι Παπαδοπούλου από άνθη, κωνοφόρα δέντρα και θυμάρι.

Ετικέτες: Καμία

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.