ευεργετικές επιδράσεις του μελιού

8 ευεργετικές επιδράσεις του μελιού

Σίγουρα όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για την υγεία μας.
Πολύ θα έδιναν τα πάντα για να είχαν ένα μαγικό χάπι που ενώ είναι νόστιμο και ευχάριστo, παράλληλα να ωφελεί την υγεία τους. Αυτό το μαγικό προϊόν λοιπόν υπάρχει και μας το προσφέρει απλόχερα η φύση. Φυσικά δεν είναι άλλον από το μέλι. Εξετάστε λοιπόν στη συνέχεια 8 ευεργετικές επιδράσεις του μελιού στο σώμα μας. Αν όχι όλες ίσως κάποιες από αυτές σας πείσουν ότι θα πρέπει να βάλετε το μέλι στην καθημερινή διατροφή σας.

1. Καθαρότερο δέρμα

ευεργετικές επιδράσεις του μελιού

Το μέλι είναι ένα εξαιρετικά αντιοξειδωτικό και αντιβακτηριακό τρόφιμο. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική κατανάλωσή του αφαιρεί από το το σώμα σας από διάφορες τοξίνες. Οι τοξίνες ως γνωστόν συμβάλλουν πολύ στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Έτσι λοιπόν η τακτική λήψη μελιού θα προσθέσει στον οργανισμό μας αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση του δέρματός σας.


2. Απώλεια βάρους

Εάν παρακολουθείτε το βάρος σας, οι γιατροί και οι διαιτολόγοι συνιστούν να εξαιρέσετε όλα τα γλυκά με βάση τη ζάχαρη – αλλά όχι το μέλι . Αυτό συμβαίνει επειδή η ζάχαρη που υπάρχει στο μέλι έχει διαφορετική σύνθεση από εκείνη που υπάρχει σε άλλα γλυκαντικά. Το μέλι βελτιώνει τον μεταβολισμό σας, ο οποίος είναι απαραίτητος για την απώλεια βάρους. Αυτή λοιπόν είναι μια από τις πιο σημαντικές ευεργετικές επιδράσεις του μελιού στον ανθρώπινο οργανισμό.


3. Χαμηλότερη χοληστερόλη

Χαμηλότερη-χοληστερόλη

Το μέλι δεν έχει καθόλου χοληστερόλη. Το αντίθετο!

Τα συστατικά και οι βιταμίνες του συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Η καθημερινή κατανάλωση μελιού έχει ευεργετική επίδραση σε επίπεδο αντιοξειδωτικών ενώσεων στο σώμα, που μπορεί να καταπολεμήσει την υψηλή χοληστερόλη.


4. Δυνατότερη καρδιά

Δυνατότερη καρδιά

Αρκετές επιστημονικές έρευνες όπως για παράδειγμα αυτή, δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μέλι μπορούν να αποτρέψουν τη στένωση των αρτηριών. Ανάλογα με τον τόπο εμφάνισης, η στένωση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, απώλεια μνήμης ή πονοκεφάλους. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό με λίγες κουταλιές μέλι, κάθε μέρα θα συμβάλλει πολύ στη βελτίωση στένωσης αρτηριών.


5. Βελτίωση μνήμης

Βελτίωση μνήμης + ευεργετικές επιδράσεις του μελιού

Άλλες έρευνες καταδεικνύουν την ικανότητα του μελιού να καταπολεμά το στρες, να αποκαθιστά το κυτταρικό αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα και κατά συνέπεια, να βελτιώνει τη μνήμη. Εκτός αυτού, το ασβέστιο που περιέχεται στο μέλι απορροφάται εύκολα από τον εγκέφαλο και έχει πολύ ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του.


6. Πιο ποιοτικός ύπνος

Πιο ποιοτικός ύπνος

Το σάκχαρο που περιέχεται στο μέλι αυξάνει το επίπεδο ινσουλίνης στο αίμα, το οποίο στη συνέχεια απελευθερώνει σεροτονίνη. Η σεροτονίνη μετατρέπεται περαιτέρω σε μελατονίνη, μια ορμόνη που προάγει τον ποιοτικό ύπνο που όλοι μας χρειαζόμαστε.


7. Πιο υγιές στομάχι

Πιο υγιές στομάχι

Το μέλι είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό, γι ‘αυτό συνιστάται να τρώτε μια κουταλιά μέλι με άδειο στομάχι. Αυτή η απλή διαδικασία αν καταφέρετε να την κάνετε συνήθεια, βοηθά πολύ στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα. Εκτός αυτού, ενώ περνά μέσα από το στομάχι, το μέλι καταστρέφει τα μικρόβια και θεραπεύει μικρές πληγές στη βλεννογόνο μεμβράνη.


8. Πιο υγιές νευρικό σύστημα

ευεργετικές επιδράσεις του μελιού

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι πραγματικότητα. Το μέλι βοηθά πολύ στο να να καταπραΰνει τα νεύρα και να ανακουφίζει την κόπωση. Η γλυκόζη που περιέχεται στο μέλι είναι απαραίτητη για την εργασία των νευρώνων. Απορροφάται γρήγορα από το αίμα, και στη συνέχεια αυτό προάγει τη χαλάρωση και την ανακούφιση των ψυχολογικών διαταραχών.


Οι ευεργετικές επιδράσεις του μελιού στον οργανισμό του ανθρώπου είναι πολλές. Ίσως ήρθε η ώρα να βάλλετε το μέλι στην καθημερινότητά σας.

Θεωρούμε πώς αποτελεί ευθύνη μας να σας παρέχουμε ανεπεξέργαστα προϊόντα που συμπεριλαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι στη διατροφή μας.
Μας ενδιαφέρει τα μελισσοκομικά προϊόντα που δίνουμε στα παιδιά μας, να τα δίνουμε και σε εσάς. Μπορείτε, λοιπόν, να είστε σίγουροι ότι τα αγοράζοντας μελισσοκομικά προϊόντα ΜΕΛΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, περιλαμβάνετε στη διατροφή σας αγνά και ανόθευτα, ελληνικά προϊόντα όπως ακριβώς βγαίνουν από την κυψέλη.

Ανόθευτο μέλι

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.