μέλι και γιαούρτι

Οφέλη από τον συνδιασμό: μέλι και γιαούρτι

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν υπέροχα οφέλη από τον συνδιασμό: μέλι και γιαούρτι. Όταν συνδυάζονται, αυτά τα δύο δεν είναι απλώς νόστιμα – παρέχουν επίσης πολλά εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά!

μέλι και γιαούρτι

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στο να είσαι food blogger, σεφ ή οποιοσδήποτε άλλος που ετοιμάζει φαγητό για τον εαυτό του, την οικογένειά του ή το κοινό, όπως η χρήση συστατικών, οι τεχνικές κουζίνας και οι συμβουλές και η ασφάλεια των τροφίμων.

Θα μιλήσουμε για τα υπέροχα οφέλη και τις χρήσεις του μελιού και του γιαουρτιού. Όταν συνδυάζονται, αυτά τα δύο δεν είναι απλώς νόστιμα – παρέχουν επίσης πολλά εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά!

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ήδη ότι αυτά τα δύο παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά μπορείτε πραγματικά να πάρετε περισσότερα καλά πράγματα από αυτά αν τα αναμίξετε μαζί! Αυτός ο συνδυασμός δεν είναι μόνο καλός για το σώμα – είναι εκπληκτικός και στο δέρμα.

μέλι και γιαούρτι

Αυτά είναι τα πράγματα που έχω μάθει από φίλους, έρευνα και δικά μου πειράματα. Κάποια υποστηρίζονται από την επιστήμη, ενώ άλλα τα έχω συγκεντρώσει από φίλους. 

Πριν Ξεκινήσουμε

Καταρχάς. Πριν συζητήσω τα καλά πράγματα, θα ήθελα να μιλήσω πρώτα για τα συστατικά που χρησιμοποίησα σε αυτά τα μείγματα.

Για όλα τα είδη της παρακάτω λίστας, χρησιμοποίησα μόνο απλό ελληνικό γιαούρτι και 100% αγνό μέλι. Χωρίς αρώματα, πρόσθετα συστατικά και βελτιωτικά. 

Όταν αγοράζετε απλό ελληνικό γιαούρτι, αναζητήστε αυτά που δεν έχουν συντηρητικά, δεν έχουν τεχνητές γεύσεις και δεν είναι γενετικά τροποποιημένα. Η συσκευασία θα πρέπει επίσης να υποδεικνύει ότι έχουν ζωντανά και ενεργά συστατικά. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης!

μέλι και γιαούρτι

Όταν αγοράζετε μέλι, φροντίστε να μην περιέχει τεχνητά γλυκαντικά. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη και εύκολη δοκιμή χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι νερό. Το αγνό μέλι δεν κάνει κακό, οπότε μην ανησυχείτε για αλλοίωση!

Τέσσερα οφέλη απο το μέλι και γιαούρτι

1. Το μέλι και το γιαούρτι είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών και υδατανθράκων

Το γιαούρτι έχει πρωτεΐνη και το μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη (μια μορφή υδατάνθρακα). Οι άνθρωποι που προπονούνται χρειάζονται και τα δύο για να συνεχίσουν.
Και τα δύο είναι απαραίτητα για την αντοχή και την αποκατάσταση των μυών.

Όταν τρώγονται μαζί, η πρωτεΐνη στο γιαούρτι και οι υδατάνθρακες στο μέλι θα επιτρέψουν σε όσους ασκούνται να έχουν περισσότερη ενέργεια, να έχουν μια πιο γρήγορη διαδικασία επούλωσης (για όσους κάνουν έντονες προπονήσεις) και να ανακάμψουν με φυσικό τρόπο.

Γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα—χρησιμοποιώ το διάδρομο, ελλειπτικό και κάνω μια ώρα πιλάτες. Ένα από τα αγαπημένα μου σνακ μετά την άσκηση είναι το γιαούρτι με λίγο ελληνικό μέλι.

Αισθάνομαι πάντα υπέροχα μετά, και το καλύτερο είναι ότι δεν τρέχω αμέσως στο ψυγείο και καταβροχθίζω το πρώτο πράγμα (που συνήθως είναι ανθυγιεινό) που βλέπω!

 2. Μέλι και γιαούρτι ως θεραπευτικό σχήμα περιποίησης της επιδερμίδας

Ένα από τα πιο δημοφιλή οφέλη του συνδυασμού μελιού και γιαουρτιού είναι ότι σας βοηθούν να αποκτήσετε υγιές δέρμα. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, παρέχουν απολεπιστικές ιδιότητες που θα δώσουν στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη!

 Είμαι πάντα σε επιφυλακή για οργανικές θεραπείες περιποίησης δέρματος, φτιάξε μόνος σου. Το γιαούρτι δεν είναι μόνο ένα βασικό προϊόν στο ψυγείο μου για φαγητό – χρησιμεύει επίσης ως ενυδατικό και επανορθωτικό του δέρματος!

 Απλώς απλώνω απλό γιαούρτι στο πρόσωπό μου αφού περάσω λίγο πολύ χρόνο κάτω από τον ήλιο, καθώς βοηθά να κρατηθούν οι ρυτίδες μακριά. Είναι επίσης πολύ καλό στο να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος! Η προσθήκη μελιού βοηθάει πολύ στην απολέπιση.

 3. Μέλι και γιαούρτι ως θεραπεία ακμής

Ο συνδυασμός μελιού και γιαουρτιού δεν είναι μόνο εξαιρετικός για την απολέπιση του δέρματος. Πολλοί άνθρωποι έχουν ανακαλύψει πολλά οφέλη για την καταπολέμηση της ακμής.

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ακμής. Όσοι έχουν προβλήματα με την ακμή εφαρμόζουν ψευδάργυρο τοπικά (συνήθως με συμπληρώματα), αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά εκείνοι των οποίων η ακμή έχει φλεγμονή, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν γιαούρτι!

Το μέλι περιέχει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των μικροβίων του δέρματος και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ενοχλητικής κόκκινης (και επώδυνης!) ακμής.

Η παρασκευή ενός μείγματος γιαουρτιού και μελιού προσώπου είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφαρμόστε το μείγμα σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο. Αφήστε το στο δέρμα σας για 10 λεπτά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το με μια πετσέτα.

Εάν εσείς ή τα παιδιά σας αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ακμή, σας προτείνω να το δοκιμάσετε πρώτα πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ισχυρά σαπούνια προσώπου με χημικές ουσίες. Μερικές φορές, η χρήση φυσικών συστατικών είναι η απάντηση!

4.  Μέλι και γιαούρτι ως πηγές προβιοτικών

Τόσο το μέλι όσο και το γιαούρτι είναι γεμάτα με προβιοτικά, τα οποία είναι βασικά ζωντανά βακτήρια και ζύμες που βοηθούν στην πέψη και διατηρούν το έντερο σας υγιές. Ονομάζονται επίσης «καλά βακτήρια».

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικό γαλακτοβάκιλλο, που βοηθάει πολύ σε στομαχικές διαταραχές ή διάρροια.

Το ελληνικό γιαούρτι έχει λίγο γεύση σαν κρέμα γάλακτος, οπότε για να προσθέσω λίγη γλυκύτητα, περιχύνω περίπου μια κουταλιά της σούπας μέλι κάθε φορά που παίρνω τη δόση μου. Πριν κάνω την έρευνά μου, δεν ήξερα ότι το μέλι περιέχει και προβιοτικά!

Λέγεται ότι το μέλι περιέχει προβιοτικά βακτήρια που είναι ενδημικά μεταξύ των μελισσών! Η έρευνά μου αποκάλυψε ότι το βακτήριο ονομάζεται Lactobacillus Kunkeei, το οποίο υπάρχει επίσης στη γύρη των μελισσών και στον βασιλικό πολτό της κυψέλης.

μέλι και γιαούρτι

Μέλι και γιαούρτι! είναι καλά από μόνα τους, αλλά όταν συνδυάζονται, έχουν υπέροχη γεύση και εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Ήρθε η ώρα να απολαύσετε τα θρεπτικά συστατικά τους ενσωματώνοντάς τα στα καθημερινά σνακ και τα γεύματά σας!

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.