bg6

Μελισσοκομικά προϊόντα: Οι πιο πλούσιες πηγές βιταμινών!

Ποια είναι τα καλύτερα μελισσοκομικά προϊόντα και πως μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτά;

Δύο από τα καλύτερα προϊόντα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα είναι ο βασιλικός πολτός και η γύρη μελισσών.

Πριν όμως από αυτά, καλό είναι να δούμε την αξία του μελιού γενικότερα. Το μέλι, θεωρείται ένας θησαυρός για τον ανθρώπινο οργανισμό και η αξία του ήδη από την αρχαιότητα είναι ανεκτίμητη. Η ιδιότητα αυτή της μέλισσας, χαρακτηρίζεται μοναδική, όσο μοναδικό είναι και το προϊόν τους.

Με βάση το μέλι, δημιουργούνται και άλλα προϊόντα, όπως ο βασιλικός πολτός.

Βασιλικός πολτός

Πρόκειται για μία κρεμώδη ουσία, η οποία εκκρίνεται από τις εργάτριες μέλισσες και είναι μία από τις βάσεις της διατροφής όλων των σταδίων εξέλιξης της μέλισσας, εξού και η ονομασία του: το γάλα των μελισσών.

Ανάμεσα στα θετικά του συγκαταλέγεται, η βελτιωμένη διάθεση και όρεξη, η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης καθώς και η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Γύρη μελισσών

Η γύρη θεωρείται μία από τις πιο πλήρεις τροφές. Μαζεύεται από τα ίδια τα λουλούδια, πλάθετε σε μικρά κομμάτια και από αυτήν τρέφονται οι ίδιες οι μέλισσες και ο γόνος.

Για να μπορεί η μέλισσα να φτάσει σε ένα ολοκληρωμένο στάδιο, πρέπει να καταναλώσει άφθονη γύρη. Εκτός από τις μέλισσες και για τον ανθρώπινο οργανισμό, η γύρη είναι πολύ χρήσιμη και θρεπτική. Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και αμινοξέα.

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.