μέλι κατά του κρυολογήματος και της γρίπης

Αγνό μέλι κατά του κρυολογήματος και της γρίπης το φθινόπωρο

Μέλι απαραίτητο το φθινόπωρο

Τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, η κατανάλωση μελιού ανθέων και δάσους είναι απαραίτητη λόγω των πολυάριθμων ευεργετικών ιδιοτήτων και πλεονεκτημάτων του ως θεραπευτικού προϊόντος.  

Το φαρμακείο της γιαγιάς είναι πάντα γεμάτο με φυσικές θεραπείες που αποτελούνται από προϊόντα και συστατικά που μπορούν να βρεθούν σε ένα σπίτι. Από το φθινόπωρο και μετά, είναι πολύ συνηθισμένο να κρυώσετε, να μπουκώσει η μύτη ή να έχετε γρίπη.

 Το φυσικό μέλι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα προϊόντα για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης. Λόγω των θρεπτικών στοιχείων που περιέχουν το μέλι ανθέων, το θυμαρίσιο καθώς και το μέλι βελανιδιάς, το μέλι είναι ο καλύτερος σύντροφός μας τους κρύους μήνες.

Κρυολόγημα και γρίπη το φθινόπωρο

Όλοι γνωρίζουμε ότι τις μέρες του φθινοπώρου η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει σημαντικά. Αυτό επηρεάζει άμεσα το ανοσοποιητικό μας σύστημα το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτές τις δραστικές αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλές φορές σε κρυολόγημα και γρίπη. Αυτές οι τεράστιες διαφορές επηρεάζουν τον οργανισμό μας όταν η άμυνά μας είναι στο χαμηλότερο επίπεδο.

μέλι κατά του κρυολογήματος και της γρίπης

Αυτές οι ασθένειες δεν είναι μόνο οι συνέπειες των διαφορών στη θερμοκρασία. Για πολλούς ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο να αφήσουν πίσω το καλοκαίρι και να συνηθίσουν τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Το να μην ντυνόμαστε επαρκώς και να βγαίνουμε έξω χωρίς ζεστό μπουφάν ρίχνει τη θερμότητα του αίματός μας και διευκολύνει την είσοδο βακτηρίων και ιών στον οργανισμό μας.

Μέλι, ο καλύτερος σύμμαχος

Η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας είναι μια από τις καλύτερες τεχνικές για να αντιμετωπίσουμε τις ασθένειες του φθινοπώρου και να προστατευτούμε. Έτσι, δεν αρκεί μόνο να ντυθούμε επαρκώς. Πρέπει επίσης να προσέχουμε ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τη διατροφή μας έχοντας μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Κάντε χρήση προϊόντων που περιέχουν πολλά μέταλλα και βιταμίνες.

Ένα από τα προϊόντα, που φημίζονται για τις πολλαπλές θεραπευτικές του ιδιότητες σε όλους τους πολιτισμούς ιστορικά, είναι το μέλι. 

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες (A, C, D, B1, B2, B3, B5 και B6) και μέταλλα (χαλκός, μαγνήσιο, σίδηρος, φώσφορος, κάλιο, θείο, ασβέστιο, μαγγάνιο, νάτριο και ιώδιο), το μέλι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό προϊόν.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του φυσικού μελιού, που περιλαμβάνουν φαινόλη, φλαβονοειδή και το ασκορβικό οξύ, είναι αναγνωρισμένες από όλους. Οι ιδιότητές του, καθώς και η γλύκα του έχουν ως αποτέλεσμα να είναι η τέλεια φυσική θεραπεία που υποστηρίζει την ανακούφιση και τη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.

 Επωφεληθείτε σήμερα από αυτές τις ιδιότητες. Το μέλι μπορεί να καταναλωθεί αυτούσιο ή να συνοδεύεται από άλλα θρεπτικά τρόφιμα όπως το λεμόνι ή το τζίντζερ.

Παραγγείλετε άμεσα αγνό μέλι με όλες τις θρεπτικές και ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα μη επεξεργασμένα μέλια. Κάντε κλικ εδώ.

κρυσταλλώνει το μέλι

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.