Έχει ξινίσει ποτέ το μέλι σας; Ίσως σπάνια και σίγουρα χωρίς να καταλάβατε γιατί. Τι μπορεί να ξινίσει το μέλι σας;
Για να μην ξινίσει το μέλι, φροντίστε να μην έρθει σε επαφή με υγρασία. Εκτός από την αποθήκευσή του, μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος διαχείρισης. Ποτέ δεν βάζουμε βρεγμένο κουτάλι μέσα στο βάζο και δεν τρώμε μέσα από το βάζο.
Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε δεύτερη κουταλιά με το ίδιο κουτάλι. Όπως και με το νερό, έτσι και το σάλιο έχει υγρασία, με κίνδυνο το ξίνισμα.
Τέλος, καλό είναι να αποθηκεύεται μακριά από τρόφιμα με έντονες οσμές. Το αποθηκεύουμε σε μέρος ξηρό και σε θερμοκρασία δωματίου 21-27 βαθμούς Κελσίου.
Αφήστε μας ένα σχόλιο