οφέλη-του-μελιού

Οφέλη του Μελιού

Το μέλι είναι μια φυσική πηγή ενέργειας

Οι θρεπτικές ιδιότητες και τα Οφέλη του Μελιού καθιστούν το προϊόν αυτό μια τεράστια και φυσική πηγή ενέργειας για όλους εσάς που κάνετε καθημερινά σωματική άσκηση. Περίπου 100 γραμμάρια μέλι παρέχουν περίπου 300 θερμίδες.

Μια κουταλιά της σούπας μέλι την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετική. Αποτελεί επίσης ένα τέλειο υποκατάστατο της ζάχαρης.

Οφέλη του Μελιού κατά των αναπνευστικών ασθενειών το χειμώνα

Το μέλι έχει βαλσαμικό, σας προσφέρει αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για το κρυολόγημα, τον πονόλαιμο, τη λαρυγγίτιδα, το κρυολόγημα κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι απαραίτητο να λαμβάνετε καθημερινά μια κουταλιά μέλι για να ενισχύσετε το λαιμό και να προετοιμάσετε τον οργανισμό ενάντια στις εξωτερικές απειλές και τους ιούς.

Ηρεμήστε και χαλαρώστε πριν τον ύπνο

Ανάμεσα στις πολλές ιδιότητες του μελιού, είναι και ένα φυσικό παυσίπονο για τα νεύρα. Αυτό συμβαίνει επειδή η γλυκόζη είναι απαραίτητη για τους νευρώνες. Έτσι έχουν ζωτικότητα οι μύες σας που αποτρέπουν τις κράμπες, τις συσπάσεις και τη δυσκαμψία.

Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε να καταναλώνετε μέλι σε περίπτωση νευρικών διαταραχών και σωματικής και πνευματικής κόπωσης.

Το μέλι συμβάλλει επίσης στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η λήψη μιας κουταλιάς της σούπας μέλι πριν από τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα το χειμώνα
Ένα από τα βασικότερα οφέλη του μελιού είναι οτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας. Υπάρχουν μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση μελιού με άδειο στομάχι βοηθά στην πρόληψη του οργανισμού από εξωτερικές απειλές που έρχονται με τη μορφή ασθενειών.

Οφέλη του Μελιού

Ίσως η πιο γνωστή ιδιότητα και για την οποία παίρνουμε περισσότερο μέλι είναι η ανακούφιση από τον πονόλαιμο, τον βήχα και τον ερεθισμό που προκαλεί. Όμως το μέλι σας προσφέρει πολλά περισσότερα.

Το μέλι είναι επίσης γνωστό για τις επουλωτικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Βοηθά στην επούλωση πληγών, εγκαυμάτων, και βοηθά άτομα που υποφέρουν από ακμή.

Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν δίνουμε μέλι σε μωρά κάτω των 18 μηνών. Γιατί; Το μέλι μπορεί να περιέχει ουσίες τις οποίες τα στομαχικά οξέα των μωρών δεν είναι ικανά να καταστρέψουν.

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.