ΟΦΕΛΗ ΓΥΡΗΣ

Οφέλη της γύρης

Πιστεύεται ότι 100 γραμμάρια γύρης αντιστοιχούν σε 500 γραμμάρια βοδινό κρέας ή σε 7 αβγά!! Θα χρειάζονταν μόνο 30 γραμμάρια για να καλυφθούν οι ημερήσιες διατροφικές ανάγκες αν ήταν δυνατόν να αντληθούν όλα τα ενεργά συστατικά της.

Η γύρη είναι η μοναδική πηγή πρωτεΐνης της μέλισσας. Είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την καλή λειτουργία των υποφαρυγγικών αδένων της. Χωρίς γύρη, η ωοτοκία της βασίλισσας σταματάει γρήγορα και οι μέλισσες είναι ανίκανες να εκθρέψουν τις προνύμφες. Η αποικία καταναλώνει, για να εκθρέψει τον γόνο, ανάμεσα σε 35 με 40 κιλά γύρης το χρόνο.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ
Σε μα μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στην Επιδημιολογική Συμπληρωματική και Εναλλακτική Ιατρική βρέθηκε ότι η γύρη προστατεύει τα ηπατοκύτταρα από το οξειδωτικό στρες, βοηθά στη διατήρηση υγιούς ήπατος και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και τη διαδικασία επούλωσης μετά από ηπατική βλάβη.

ΔΡΑ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της γύρης μελετήθηκαν σε μια πληθώρα μελετών και οι ερευνητές διαπίστωσαν την αξιοσημείωτη αντιοξειδωτική της δράση. Έχουν παρακολουθήσει την υψηλή δράση της έναντι του οξειδωτικού στρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ιδιότητες της γύρης ήταν παρόμοιες με εκείνες που εμφάνιζαν τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το natto, το miso, το τυρί και το ξίδι, γνωστά και ως προβιοτικά.

Η γύρη επίσης περιέχει ρουτίνη, ένα ένζυμο καταλύτη και αντιοξειδωτικό ταυτόχρονα που φαίνεται να διατηρεί την ελαστικότητα και την αντοχή των τριχοειδών αγγείων, πολύ αποτελεσματικό στην διατήρηση υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Η γύρη μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εκδήλωσης αλλεργικών αντιδράσεων όταν ακολουθείται σωστά η δοσολογία. Μια μελέτη του 2008 που διεξήχθη στην Ιαπωνία διερεύνησε την επίδραση της γύρης στην ενεργοποίηση των ιστοκυττάρων, η οποία παίζει πρωταρχικό ρόλο σε διάφορες αλλεργικές παθήσεις. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν in vivo και in vitro πειράματα και διαπίστωσαν ότι η γύρη έχει αντι-αλλεργική δράση λόγω της ικανότητάς της να αναστέλλει την ενεργοποίηση των μαστοκυττάρων, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στις πρώιμες φάσεις των αλλεργικών αντιδράσεων.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Η γύρη διεγείρει και αποκαθιστά τη λειτουργία των ωοθηκών, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει την εγκυμοσύνη

ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ
Μια μελέτη του 2015 που διεξήχθη στη Γερμανία διαπίστωσε ότι τόσο το μέλι όσο και η γύρη βελτιώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού που δεν λαμβάνουν κάποια ορμονική θεραπεία. Πάνω από τα δύο τρίτα των ασθενών που ολοκλήρωσαν τη μελέτη ανέφεραν βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ
Η γύρη των μελισσών περιέχει πάνω από 5.000 ένζυμα και συνένζυμα, σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλη τροφή. Αυτά τα ένζυμα είναι σημαντικά για τη δημιουργία μιας χημικής ισορροπίας και την υποβοήθηση του μεταβολισμού.

ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ
Η περιεκτικότητα της γύρης των μελισσών μπορεί να θεραπεύσει φλεγμονώδεις καταστάσεις και ερεθισμούς του δέρματος όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση. Επίσης προστατεύει το δέρμα και βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων. Μια εξαιρετική μάσκα περιποίησης προσώπου μπορεί να αποτελέσει η ανάμειξη γύρης με μέλι και βασιλικό πολτό.

Αγοράστε σήμερα το καταπληκτικό αυτό προϊόν από εδώ.

Ετικέτες: Καμία

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.