Έχει μερομηνία λήξης το μέλι

Έχει ημερομηνία λήξης το μέλι;

Η νομοθεσία ορίζει ότι στα βάζα πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του μελιού. Ωστόσο είναι γνωστό ότι ένα από τα λίγα προϊόντα που δεν έχει ημερομηνία λήξης είναι το μέλι. Αυτό κάνει πολλούς καταναλωτές να αναρωτιούνται αν πραγματικά έχει ημερομηνία λήξης το μέλι.

Εμείς λέμε επανειλημμένα ότι το μέλι δεν χαλάει ποτέ. Για να γίνουμε ακόμη πιο ακριβείς, το μέλι δεν θα χαλάσει ποτέ εφόσον τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Δεν έχει ημερομηνία λήξης το μέλι, εφόσον τηρηθούν προϋποθέσεις

αποθήκευση μελιουΓια παράδειγμα, το μέλι μπορεί να χάσει το άρωμα και τη γεύση του εάν δεν αποθηκεύεται σωστά.
Λόγω της σύνθεσής του, το μέλι απορροφά την υγρασία σαν σφουγγάρι.

Ωστόσο, το σωστά διατηρημένο μέλι διατηρεί την ποιότητά του για πολύ περισσότερο από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στα βάζα. Επομένως, αποθηκεύστε το μέλι σας σε μέρος που δεν έχει υψηλή υγρασία και σφραγίστε το αεροστεγώς μετά από κάθε χρήση.

Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε ξανά μέσα στο μέλι το κουτάλι αφού το έχουμε βάλει στο στόμα.
Έτσι λοιπόν στο ερώτημα Έχει ημερομηνία λήξης το μέλι; θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η σωστή συντήρηση και αποθήκευση του μελιού είναι αυτή που το διατηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσει την θρεπτική του αξία.

Το μέλι είναι κατά βάση ένα φυσικό βιολογικό προϊόν το οποίο αντέχει πολύ στον χρόνο, μπορεί να διατηρήσει τη φυσικότητά του για χρόνια αρκεί να παραμένει σε κλειστή συσκευασία και με σωστή αποθήκευση.
Η αποθήκευση πρέπει να γίνεται σε δροσερό, σκοτεινό, ξηρό και χωρίς έντονες οσμές περιβάλλον.

Δεν έχει ημερομηνία λήξης το μέλι όταν:

  1. Δεν αποθηκεύουμε το μέλι σε χώρους που υπάρχει έντονος φωτισμός.
  2. Δεν ξεχνάμε το μέλι στον πάγκο της κουζίνας, όταν δεν καταναλώνεται άμεσα.
  3. Δεν αποθηκεύουμε το μέλι στο ίδιο ντουλάπι με διάφορα μπαχαρικά που βγάζουν έντονα αρώματα, γιατί απορροφά εύκολα τις εξωτερικές οσμές και αλλοιώνεται το άρωμά του.
  4. Δεν αποθηκέυουμε το μέλι σε ντουλάπι της κουζίνας κοντά σε απορροφητήρα ή δίπλα σε φούρνο.
  5. Κλείνουμε καλά το καπάκι απο το βάζο του μελιού μετά τη χρήση, μειώνοντας στο ελλάχιστο την εισροή θγρασίας.
  6. Να αποθηκεύουμε το μέλι σε χαμηλές θερμoκρασίες γύρω στους 10ο Κελσίου. Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία αποθήκευσης του μελιού, τόσο καλύτερα συντηρείται.
  7. Το γυάλινο βάζο είναι ιδανικό σανσυσκευασία του μελιού, γιατί το γυαλί είναι ουδέτερο υλικό, αλλά θα πρέπει να αποθηκεύεται όπως είπαμε σε σκοτείνο περιβάλλον.

Περισσότερα άρθρα για το μέλι

μέλι κατά του κρυολογήματος και της γρίπης

Αγνό μέλι κατά του κρυολογήματος και της γρίπης το φθινόπωρο

Τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, η κατανάλωση μελιού από άνθη και δάσος είναι απαραίτητη λόγω των πολυάριθμων ευεργετικών ιδιοτήτων και πλεονεκτημάτων του ως θεραπευτικού προϊόντος.

Αφήστε μας ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.